Noci

Noci

Anotace: modlitba k noční královně

Má bledá noční královno, jež máš plášť barvy havraní,
každá z nás jiný uděl má, obě však k slzám dohání.
Tvé slzy ovšem rosou zvou
a tvůj pláč je tichou prázdnotou.

To mé slzy slané od lítosti,
by vzbudily v lidech více zlosti.
Proto je svěřuji jen tobě,
abys je skryla ve své době.

Svěřuji ti je pod tvým závojem,
v polštáři, jenž byl jimi napojen.
Nenechej mi je na očích a ladem,
ty, jež nás tišíváš svou temnotou a chladem.
Autor Anjesis, 02.12.2010
Přečteno 320x
Tipy 25
Poslední tipující: seh, Trystan ap Tallwch, angellka, Sirnis, Angela Valley, Nijura Pudlikovna Arianovská, Mrs.Underwood, Charibeja, Eru Alonnar, la loba, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pláč je uzdravující proces,proč ho ukrývat...

04.12.2010 19:11:00 | Danger

Čar a kouzel plná je královna noc
měsíčním svitem se do stříbra halí
vůni léčivé má tajuplnou moc
svěřit jí můžeš radost svou i žaly

02.12.2010 23:38:00 | Kapka

Noc pod svůj plášť ukryje spoustu slz, naštěstí ani smutek netrvá věčně a vystřídá ho čas, kdy i v noci se člověk může usmívat.

02.12.2010 22:11:00 | synanceia

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí