Jak dlouho?

Jak dlouho?

Anotace: .....možná budoucnost?....

Na zemi holé seděl,
očima prázdnýma hleděl.
Ceduli psanou měl před sebou,
na ní svou obhajobu prosebnou.

"Příjmi mě, budu ti rádcem.
Prosím nenech se ovládat tím podlým zrádcem.
Jsem Rozum a nepřítel je Hloupost sama,
mezi lidmi oblíbená a velmi známá."

Náznak úsměvu, snaha pochopení,
příjmout Rozum však šance není.

A tak dál tam sám seděl,
před sebe smutně hleděl.
Hlavu měl sklopenou,
na ceduli báseň prosebnou.
Autor immortality, 12.12.2010
Přečteno 342x
Tipy 6
Poslední tipující: Tanzania, hypertenze, Judita
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

To já věřím také...ale teď mi příjde, že bohužel prohrává :o(

05.01.2011 15:39:00 | immortality

Věřím, že rozum nad hloupostí zvítězí, i když to tak mnohdy nevypadá...

27.12.2010 12:42:00 | hypertenze

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí