Pohřeb srdcí

Pohřeb srdcí

Anotace: opět zveršovaný překlad oblíbené písně..

Ona byla slunce,
zářila tak jasně,
na jeho naděje,
hříchy i vášně.

On byl měsícem,
v noci ji oblékal
do stříbrných šatů
a ve dne vysvlékal.

Ona byla ohněm,
který ho spaloval
a její plamen
mu po kůži maloval.

Byl nezkrotným větrem,
co cuchal jí vlasy
i vlídným vánkem
co těšil se z její krásy.

Láska je pohřeb srdcí
a óda na krutost,
andělé plačící v noci
a zvrácená pobožnost.

Pohřeb srdcí
i prosba o milost,
smrt i vzkříšení
a stále nemáme dost.
Autor Charibeja, 14.12.2010
Přečteno 278x
Tipy 7
Poslední tipující: Leedram, Anjesis, Kachňa K, jitka.svobodova
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tos vystihla krásně

18.12.2010 20:35:00 | Anjesis

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí