Africké dítě

Africké dítě

Anotace: Možna se při ctení tehle basně nad sebou každy zamyslí. Je to hrozny a je tom pravda. Možna by se měli hlavně zamyslet prachaty panové ve vládě a podobní...

Africké dítě

V hliněném obydlí se slaměnou střechou
v tmavém koutě těla se klepou.
Chatrč div nespadne
a v tom koutě dítě bezradné.
Jistě uvítalo by pomoc
však teď ovládá ho bezmoc.

Stále mě provází jejich velké bílé oči
smutný výraz a pokleslé obočí.
Nemají otce, nemají matku,
není co jíst, jen troška vody v žlábku.
Dvouletý chlapec na sestřičku spoléhá,
ona bojuje, jenže velký soupeř jí obléhá.

Cestou na pole upadá,
její vychrtlé tělo se nezvedá.
Už není pomoci,
toto je život v bezmoci.
Tento příběh nekončí šťastně,
slzy tečou, srdce hasne.
Autor Kejss, 18.01.2006
Přečteno 270x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí