Růže a nože

Růže a nože

Anotace: ...

Říkal, že ti pomůže,
Když byl jsi v nesnázích.
Slíbil ti růže,
Už ti nic neschází.

Pomohl ti vyhrát boj,
Ale pozor na jeho zlé úmysly.
Byl to tvůj zdroj – síly!
Co chce udělat si domysli.

Táhli jste spolu bok po boku,
Drtili jste nepřítele krok po kroku.

Jenže, když jste boj vyhráli,
Dobré úmysly ustály.

Daroval jsi mu za to,
Kus svého bytu,
A on na to:
„To je málo,
za tu cenu mi to nestálo!“

A tak zabral ti celý byt,
Dostal jsi domácí vězení.
Teď tady s ním musíš žít
A nemáš co k pozření.

Krmí tě lží a falší!

On je zlo,
Já znám tuhle podobu,
Je mi z toho mdlo,
On vzal ti svobodu.

Nesmíš z bytu vycházet.
Nesmíš příjmat cizí zboží.
Všechno ti zakázal,
Jenom to, co říká on je boží.

Sliboval růže, ale teď máš na krku nože!
Autor Žiťa, 23.01.2006
Přečteno 349x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí