Svobodu!

Svobodu!

Anotace: Toto je předposlední, depresivní báseň mého mé depresivní literácké sbírky "Denního Cyklu", užijte si ji.

Sbírka: Spalující Večer

Skepse, můj životní průvodce,
tvé ocelové otrávené bodce
působí bolest a poutají k zemi.
Naděje utekla do dáli za obzor,
z okolního prostředí nasávám vjemy,
v mém těle se beznaděj šíří ni mor,
až na to, že není na těle černý flek,
ale na duši pohrdání a vztek.

Pohrdání sebou samým i jinými,
pohrdání, jenž roste s fleky černými.
Já cítím ty pulzy, to vibrování,
když krev do spánků mé srdce nahání
a krev snaží se uniknout na svobodu,
ale nemůže, nemůže, cévy jí brání,
chce opustit mne, tu prázdnou nádobu,
a spustit se dolů ze skrání.

Má ruka... ne to není moje ruka,
ta ruka se vlastními zákony řídí,
mé oči též... ach ta nekonečná muka,
Co vidím? Ne, to jsou ony kdo vidí,
to ty oči... celé mé prokleté tělo,
jako by v pekelném ohni zahořelo.

"Svobodu!" volám. "Svobodu!" křičím.
"Svobudu!" prosím. Pak se ztiším
a načež se zvedám nevyslyšen,
"Svobodu." žádám, "Svobodu!" jen...
Autor Trystan ap Tallwch, 20.01.2011
Přečteno 322x
Tipy 8
Poslední tipující: j.i.ř.í.k, synanceia, Anjesis
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ST...bájo !

24.01.2011 19:19:00 | Sladkalu

Corsico, nepředbíhat a pěkně do řady! :-D

23.01.2011 15:54:00 | Anjesis

Opovaž se dát Anjesis výtisk dřív než mě! =)

22.01.2011 11:47:00 | Corsica

Nádhera :) St.

21.01.2011 17:11:00 | Dameira

Já tě zbiju, ale jak žito, tohle je prostě úžasny. Dej mi vědět, až to všechno vydáš knižně, jsem tvůj první zákazník, a ne, že na mě zapomeneš ;-)
Jo, mimochodem,ST

20.01.2011 21:47:00 | Anjesis

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí