Zpěv duše

Zpěv duše

Anotace: Z pocitů večerních.

Slzy slunce kanou v zemský klín,
hledím na soumrak a halí mě splín.
Jestli zítra ráno znovu vyjde
a další den s ním opět přijde.

Mnoho otázek si teď kladu
a měsíc zatím přebírá svou vládu.
Zlaté hvězdy v úkol luny dlící,
bdí nad mou duší, raněnou a spící.

Září svou zpěvnou konejší její velký bol,
hladí jí vánek šeptající z temných hor.

Jitřenka jí pak něžně probudí k ránu
a slunce klíčem paprsků otevře dne bránu.
Vše zlé odpadlo, noc si to vzala s sebou,
jen vzpomínky ještě trošku na srdci zebou.
Autor Gogsa, 22.02.2011
Přečteno 339x
Tipy 19
Poslední tipující: Judita, Bambulka, Vlk v rouše, Psavec, Elwig, Danga, Gabrielle, Kars, danav, Anjesis, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Kéž by to tak opravdu bylo... :)

22.02.2011 15:59:00 | Gogsa

Vzpomínky však chmurné roztají
paprsky již sluneční je šimrají

22.02.2011 12:08:00 | Kars

moc krásná

22.02.2011 10:32:00 | Anjesis

Smutně krásná, hezky napsaná.

22.02.2011 09:37:00 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí