Když Sličný lid opouští Středozem

Když Sličný lid opouští Středozem

Anotace: ...

Sličný lid Středozem již opouští,
na Západ bílé lodi míří,
jejich čas již minul,
nad těmi loděmi mořští racci víří.
možná, že se s tím mnozí nesmíří.

Poslední loď již vyplouvá na širé moře,
vstříc novým osudům,
odlož všechnen pláč a hoře,
možná tenhle příběh končí, ale pak začíná nový,
svět se rychle mění, není již takový.

Setři slzy z tváří,
naslouchej mi, slyš můj hlas,
jednou se vrátí se svou hvězdnou září,
vrátí se zpět, zpět a zas.

Možná, že ne dnes, ni zítra,
tak dočkej chvíli,
však jednoho jitra,
uhlídáš jak se zpět vrací,
stejně jako mořští ptáci,
kteří se dnes k jihu obracejí,
věz, všichni se jednou navracejí...
Autor Findë, 16.03.2011
Přečteno 526x
Tipy 18
Poslední tipující: Rika Akira, Polion, Thalia, Stříbrné srdce, Alien.v.v.s., Elyona, Richter Rosenheim, Trystan ap Tallwch, CULIKATÁ, Gabrielle, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hrozně hezky se to četlo, středozemským tématům moc nefandím, ale tohle se mi líbí univerzálně :) (snad to nezní moc blbě :D)

19.10.2011 23:32:00 | Rika Akira

Úžasná báseň. Jednou bych se chtěla dočkat toho, abych napsala podobnou.
Patří Ti můj obdiv, ve všem. Jsem moc ráda, že jsem Tě poznala.

09.09.2011 20:05:00 | Thalia

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí