Do barev

Do barev

Anotace: Věnovano té, ke které si našel cestu až časem :) a už by jí nevyměnil :)

Sbírka: Skrz obyčejné dny

Do dvou barev svět neoblíkneš
¨
někdy i béžová
zabolí víc než bílá
zvlášť když ve svatebních šatech
cítíš pnutí na prsou
a hrdličky si s plísní v peří
prozpěvují umíráček

Ona i noc zaleskne se žluklou šedí
pod kloboukem mladíka
co s flétnou žebrá
na kolejišti půlnočních tramvaje
doufaje, že tentokrát před ním nezastaví

I zeleň listů pampelišky
zmítá se vybledlostí
v odrazu prvních letních dešťů
pro které malíři
opouští své milenky
se skicami v podpaždí

I modř ranního nebe
někdy zrůžoví
studem v podvazcích prostitutky
co zapomněla na odstup od klienta
který jí voněl po vanilce

...
Do dvou barev svět neoblíkneš
i když povětšinou
zdá se černobílý
Autor chroust17, 19.03.2011
Přečteno 405x
Tipy 25
Poslední tipující: Jiparo, zenge, Jana M., dream in emptiness, Mbonita, floreciente, labuť, Psavec, CULIKATÁ, Princezna.Smutněnka, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Do dvou barev svět neoblíkneš i když povětšinou zdá se černobílý...:-)tak tak

30.03.2011 15:33:00 | gardouch

hm...dost dobré

20.03.2011 16:25:00 | floreciente

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí