Noc zívala

Noc zívala

Anotace: ...

Sbírka: Skrz obyčejné dny

...Noc zívala avantgardu
v podměstí...

Zlámaná křídla motýlů
rozplakala matku
nad dlaněmi syna
ulepenými od pelu
i když chtěl jen vzlétnout
nad pokoj věčných bojů
o Tróju v obýváku

„V tónech Mozarta ztratí se i
hledač pokladů
jen poslouchej…“

Netečné dveře pokoje
šeptaly morseovku
pro slečnu
pro niž ticho okousalo její bubínky
do tvaru dvou zvonků
pro Kaina a Ábela

„I Beethoven otevře bránu
za lesklých nocí
bez klíče…“

V zádech stín
křičí naléhavostí
pro kluka
jehož kapsy zvracely bulimií
nad koupí tří růží
před krabičkou rudých cigaret

„I v Chopinovi
projdeš klavírním prstokladem
k lepšímu ránu“¨

A noc zívala avantgardu

pro matku tří dětí před gramofonem
co nesloužil
jako dřív
Autor chroust17, 21.03.2011
Přečteno 368x
Tipy 29
Poslední tipující: Písnička..., labuť, Jana M., hašlerka, zenge, Skalsky Pavel, Dota Slunská, januve, CULIKATÁ, jethullfan, ...
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Opravdu hodně smutné, ale tak nádherně podané... až slénku v oku mám... ST!*** Tobě posílám.

21.03.2011 22:01:00 | NikitaNikaT.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí