To cizí ticho

To cizí ticho

Anotace: Válka málokdy bývá veselá.

Ocelový déšť
bubnuje o pancíř
potažený krví.
Jeho, tvou
i mojí...
A já nic necítím.

Slyšíme kroky,
nadávky, smích!
To tiché:
Svak. Svak.
A pak jen křik.
I přesto nic necítím.

A dusot kanad
slábne a mizí.
Zůstává ticho,
řvoucí,
tak cizí.
Plné vzdechů
umírajících nadějí.

A já toužím cítit.
...

Ocelový déšť
již zní jen z dálky.
A krvavé slzy
roní jen ta hvězda
šesticípá,
vyřezaná na těle
muži s pohledy
z modré ocele
a srdci z olova
z německých továren.
Autor Saia, 28.03.2011
Přečteno 330x
Tipy 8
Poslední tipující: Anjesis, Azazen, Karásek, Lili Holiday, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Báseň je nádherná. Píšeš o mém osudu.
S úctou
Azazen

06.07.2011 11:28:00 | Azazen

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí