Na starém zámku

Na starém zámku

Anotace: Když člověk vidí, jak se přes půl milénia stará památka rozpadá doslova před očima, nedokáže slovy vyjádřit ani z poloviny to, co cítí. (zámek Brtnice na Vysočině, 27.3.2011)

Odkrývá svou černou duši
bílá lýtka necudné dívky
pod krajkami rozpadlých fresek
neslyšným křikem drásá uši

Mramorový rytíř procit'
k boji s větrnými mlýny
dřevěným mečem proti času
nepomůže mu hraný soucit

Utápí se v strnulosti
živých soch v úředních křeslech
jež jdou za peníze jako děvky
nenechaj' ani ohryzané kosti...

...výsměch úctě k minulosti!
Autor Kristine Clary-Aldringen, 30.03.2011
Přečteno 289x
Tipy 9
Poslední tipující: Princezna.Smutněnka, váhy, seh, Květka Š., jethullfan, enigman
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí