V ptačích sítích

V ptačích sítích

Anotace: ...

Sbírka: Skrz obyčejné dny

Do chodníku tělo nerozmočíš
i když bys sebevíc chtěl
i ve spárách mezi dlaždicemi se bláto dusí
jen pro efekt
štěkne pes
a vše je tak nějak normální
a v dálce volavky
cítí vzdušné trasy letních dovolených


Do klíčové dírky
vždy pasuje jeden klíč z tvé kapsy
i soused z vyššího patra sleduje pohyby
skrz zábradlí
vrzne výtah
a nic nesedí dle scénářů filmů
a v dálce racci
trhají nebe pro vyhasínající hvězdy

Do bílých stěn duši neodložíš
i když tváří se nápomocně
i vyděšené rybenky tuší zradu
ve štukovaných záhybech
zableskne se světlo
a ranní nesmlouvavostí zhynou
a sýkorky dál
pletou hnízda z rybích vlasců

Do vypraného polštáře
myšlenky z hlavy neodložíš

i kdybys vyměnil
spánek za tíhu ptačích křídel
Autor chroust17, 08.04.2011
Přečteno 348x
Tipy 28
Poslední tipující: CORONATION, Jiparo, Maryje..., labuť, Jana M., Caricia, zenge, hanele m., Gabrielle, Dota Slunská, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

To se mi hodně líbí, ST!

05.05.2011 10:28:00 | CORONATION

Nádherně napsané... opravdu skovstné, ale taky mocky bolavé, hloubavé... slzavé. ST!*** za vyjádření.

08.04.2011 20:11:00 | NikitaNikaT.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí