Mezi lidskou zvěří

Mezi lidskou zvěří

Anotace: Asi tentokrát bez anotace... sakra...

Sbírka: Antihumanistická

Jinému bolest působit, to může
býti zábavným potěšením,
když pohrabáč žhavý tiskne do kůže
se s úsměvem a povýšením,
člověka, kterého neznáš ani,
nevěříš, že bys to učinil?
Vždyť toť tvé nejtajnější přání!
Jen v hlobi lžeš si, nebs o tom snil...

Ach, lidé vlky jsou od zrození,
štěstí ani strasti je nezmění...
každý den bijeme se o maličkosti,
bezcílně bloudíme pustinou,
strasti žádná snaha nepřemostí,
naše sny zbytečně zahynou...
A jako by svět byl sarkastickým snem,
i my občas se svými sny zahynem...

A zombiím podobné zříceniny
se pak o zbytky všeho pobíjí,
zapomenuvše své identity, staré viny,
jako kupa tupých bestií,
ne nepodobni dravé zvěři
své síly mezi sebou navzájem měří
hrob mi již staví v útrobách svých,
a utichá s jejich hladem i můj ironický smích.
Autor Trystan ap Tallwch, 19.04.2011
Přečteno 394x
Tipy 20
Poslední tipující: Dameira, Anjesis, Maryje..., Učitel, Psavec, CULIKATÁ, la loba, Skalsky Pavel, Tamara, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Lepšíš se!

19.04.2011 11:02:00 | la loba

K výročí 100. příspěvku na literu jsem uvolnil 101. příspěvek na literu...

19.04.2011 08:39:00 | Trystan ap Tallwch

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí