Padlý anděl

Padlý anděl

Anotace: tvoření na Semináři tvůrčího psaní, takže žádná veledíla, jen pokusy na základně probíraných typů básní :) aneb něco si malujte, pak chvíli pokračujte akorát psaním, pak zas malováním, pak psaním, a nakonec těm slovům dejte nějaký tvar :D zhruba tak :D

Nešťastný anděl
smutkem se souží
touží cítit
touží milovat
touží plakat
touží být člověkem

toužit však nesmí

vytrpěl bolest
vytrpěl muka
vytrpěl trhání křídel
nevzdal se

toužit však nesměl

stal se člověkem
mohl cítit
mohl milovat
mohl plakat
mohl být šťastný

toužit však nesměl

pouhý den
byl lidskou bytostí
málo si užil radostí
druhého dne se nedožil
vzlétnout znovu zatoužil
že nemá křídla zapomněl
život mu v mžiku uletěl

toužit však nesměl

spáchal zločin nejvyšší
na anděla se toužit nesluší
věčné zatracení ho čeká
pozdě se utrpení leká

toužit prostě nesměl!
Autor Romana666, 23.04.2011
Přečteno 293x
Tipy 5
Poslední tipující: Aka Kiss, Charibeja, Marcone
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí