Budem spievať

Budem spievať

Anotace: Plánujem dať túto báseň i do knihy,tak mi prosím napíšte,čo si o ni myslíte.Venovanie:všetkým mojim kamoškám.

Budem spievať
Kým lesy budú zelené a hviezdy biele,
Kým slnko bude svietiť s mesiacom na oblohe,
Kým budem dýchať a v svite Luny sniť,
Kým sa nedám nenávisťou k tebe rozohniť,
pamätaj,že budem spievať.

Budem ti spievať,môj dobrý priateľ,
spoločne ponesieme náš ťažký ortieľ.
Budem spievať,kým hviezdy budú na oblohe,
kým každý večer zružovejú zore,
vždy,keď na západe výde plná hviezda,
nie môj priateľ,ver,že sa ti to nezdá,
spievam o večeroch z dávnych dní,
v ktorých mesiac letí po nebi.
A jeho sestra slnko hreje zem,
ochrannú náruč nad nami rozostriem.

Budem spievať pieseň zo starých čias,
v ktorých z rukou sa míňa vlas.
Do tichej tmy zaznie môj hlas clivý
ako aj šíp letí z napätej tetivy.
Ako z neba padá dášť,
nocou stále znie môj hlas:
tma nad nami rozostrela plášť.
Budem spievať pieseň,starú a magickú,
o tom,že každý počuje moju pesničku.
Že cítim ihličie borievky a vôňu stromov,
že v žiadnom prípade nechcem ísť domov.

Tak pamätaj,môj dobrý priateľ:
ja s tebou vždy budem niesť ortieľ.
Že neprestanem spievať,
kým každý deň bude svitať.
Autor Elyona, 01.05.2011
Přečteno 595x
Tipy 12
Poslední tipující: Arniel, NikitaNikaT., hašlerka, CULIKATÁ, Bona, Radek.oslov.Šafárik
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ďakujem!!!:D

22.05.2011 10:33:00 | Elyona

kráááásne :D

18.05.2011 08:47:00 | Arniel

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí