Lístek růže

Lístek růže

Anotace: ...psáno ve škole :-)...

Lístek růže ve větru se zmítá,
A přitom pomalu vadne a zmírá.
Vadne jak jarní svítání,
Jak krása, co touhu pohání.

Lístek růže větrem proplouvá,
A přitom života v něm ubývá.
Umírá jak plamínek dohořívající svíce,
Jak tělo dívky, jemuž zbledly rudé líce.

Lístek růže padl k zemi,
Mrtev, jak kosou podkosený.
Tak i mě již dechu nezbývá,
Tělo mé je ještě živé, avšak srdce umírá…
Autor Snící čarodějka, 17.05.2011
Přečteno 253x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí