Pocity

Pocity

Anotace: Na vlnách pocitů...

Jak ve chřtánu vlčích démonů,
se s vůlí mé city potýkají,
Jest jim však vtesáno už i do náhrobků,
že proti osudu stejně nevyhrají.

Jak na špičkách u vousků kočičích bytostí,
chci plavat příč proudu a potom se topím,
snad jen pro svou pýchu a ve svojí hlouposti
že není mi šancí, ještě na okamžik nepochopím.

Jak kapička rosy, jež sklouzává z lístečku,
já kloužu pak do hlubin s věčně ztracenými,
jak souvětí bez smyslu, jež čeká jen na tečku,
jak ledová socha, co bojí se zimy.

Hloupá lpím na citech, které mě zabíjí,
držíc se emocí, jež mě tak bolí,
bez smyslu zůstávám tou, která promíjí,
s tím, že si rány své doléčím solí.

Na vlnách smutku a napříč sebeklamem,
bez síly, bez moci, bez všeho pochopení,
čekám, až nad hlavou pronesou mi: Amen,
s vědomím, že na mě nečeká žádné vykoupení.

To moře pocitů, toužíc mne vyvrhnout,
smýká mým tělem snad o všechna skaliska,
to mi však nevadí, nemám přec žádných pout,
jen chabou naději na cit, jenž nezískám.
Autor Anjesis, 08.06.2011
Přečteno 266x
Tipy 11
Poslední tipující: Charibeja, CULIKATÁ, E.T.Jane, la loba, chicacheca
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Na vlnách pocitů
zajatá bezmocí
vstříct letíš úsvitu
svých divných emocí
...

09.06.2011 07:28:00 | la loba

dobrý

09.06.2011 03:50:00 | chicacheca

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí