Vodní hlubina

Vodní hlubina

Anotace: Když se osud plachetnice naplnil.

Loď se již zastavila,
bílá plachta se zbortila.
Oheň, křik a velký pláč,
to není drahá jenom tak.

Loď se pomalu naklání,
černá příď se potápí.
Černá příď ke dnu jde,
v podpalubí chaos je.

"Nastup drahá do člunu,
opusť rychle palubu."

Jen co slova dozněla,
exploze pak zazněla.
Záď i příď se rozdělila,
spousta lidí to nepřežila.

Háži milou do vody,
co nejdál od té pohromy.
Pláče, křičí, štká,
chce abych žil i já.

Kapitán však ke dnu se svou lodí jde,
povinnost porušit nemůže.
A tak mezi mnoha mrtvými,
u kormidla stojí člověk jediný.

A vrak klesá do temnot,
zatímco milá čeká na pomoc.
Síly jí ubývají,
slzy po tvářích stékají.
Autor Andreu Nach, 10.07.2011
Přečteno 309x
Tipy 3
Poslední tipující: Santinan Black, andel.smrti
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nevím proč, ale vybavil se mi Titanic, ale hned potom i píseň od skupiny Asonance - Tesař, která se mi k tomu prostě hodí. Básnička je příjemně čitelná s dobrým obsahem. Díky!

11.03.2012 14:23:58 | Santinan Black

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí