Búrka

Búrka

Anotace: Jedna z mojich starších básni.. z roku 2009

Sbírka: Čierny hrad

Snáď je to kvapka dažďa, z čoho mi zvlhli oči.
Snáď to je len ten plač z neba čo mi tak srdce mučí.
Snáď verím, viem, že chcem neotáčať sa a ísť zas ďalej.
Snáď verím, viem, že niekde v diaľke na mňa čaká vysnívaná alej.
Ale ako to, že človek cíti prázdno v duši a život svoj len tuší?
Ako to, že sa musí presvedčiť sám, že jeho srdce ešte stále buší?
A prečo, inak za tou nespravedlnosťou žiali?
Prečo, ale prečo, len blesk ožiary nebo a suchý strom spáli?
Práve, keď hrom ohlasuje hnev blesku z neba.
Keď sa zmiešajú slzy anjelov zo slzami páliacich teba.
Vtedy, áno v tedy, nevidieť slzy na líci.
Pretože, z dažďom splynú a krupej tu tvár zničí.
Autor Lucerna, 16.07.2011
Přečteno 289x
Tipy 7
Poslední tipující: Danger, Emmelia, CULIKATÁ, EM EM
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásná melancholie.
No ale proč tak smutně...něco veselého by se nenašlo :-)
Opatruj se.

24.07.2011 09:59:00 | Danger

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí