V rukou

V rukou

Anotace: ..

Sbírka: Skrz obyčejné dny

Za žebřinami na ručníky
Leskla se protitvář světla
V chirurgickém stehu dlaždičkáře
Co poskládal tmavou vedle světlé
Sám snil jenom o bílých
A manželka dál vykládá o skláři
O kráse jeho povolání
I když můra rozbila si křídla ve světle žárovek
O skleněnou baňku

Pod umyvadlem tričko dlaždičkáře
Co v desítce rozesvícených knotů
Pro ni
Cítil pot jenom pro sebe

A v daleké savaně gazela
Cítila betonovu zeď v zádech samce
Co ji olizoval kopyta i v dešti
Když krůpěje deště
Hladily stehna i v období sucha

A dlaždičkář zapomněl
I když v ruce
Brýle
A s nimi hodnotil lásku všech výrobců
Sklenic na víno
Autor chroust17, 19.07.2011
Přečteno 399x
Tipy 10
Poslední tipující: CULIKATÁ, Mbonita, labuť, zenge, hanele m., chicacheca
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

no vida.. dyk už to bylo dlouho!
a vypadá to trochu na změnu v tvorbě.. uvidím co ta druhá :o)

19.07.2011 23:38:00 | hanele m.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí