Lístek z květiny

Lístek z květiny

Anotace: Člověk, pro kterého je tahle básnička patří k mým přátelům, už se s ním ale nikdy neuvidím.

Neplakej, kvítku z noci utkaný,
vždyť je to nový začátek.
Neplakej, a osuš si szly lístkem svým.
Neplakej, noční hvězdičko se září bolavou,
Přece na nebi nejsi jen ty.
Neplakej, kytičko,
A usměj se, vždyť ti to tak sluší!
Už nevzlykej, kamarádko.
Neměj strach,
Jednoho dne se setkáme.
Nezlob se na hvězdy,
Ty za nic nemůžou.
Můj kvítku nešťastný,
Obrázku z nebe střižený,
Jdi tam, kde to máš ráda.
Neplakej, netrap se,
A vzhůru pohlédni.
Tolik, kolik je tam hvězd,
Je v srdci vzpomínek.
A když uhasnou,
Buď si jistá, moje květinko,
Že dřív, než napadne sníh,
Ty se usměješ.
A nepadej, když můžeš zůstat nahoře,
lístku z květiny.
Autor Aaliyan, 10.03.2006
Přečteno 406x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Dost dobrý, jen tak dál...

28.03.2006 08:49:00 | Gina Rocca

tak to mě bohužel neoslovilo, omluva

10.03.2006 19:36:00 | SNOWGIRL

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí