Roztančená

Roztančená

Anotace: ***

Roztančená, vlasy do větru jak mlýn,
snažíš se nemyslet, necítit splín.
Krásný večer, dvě sklenky a jeden horký čaj.
Jablko a skořice,
snad všichni tu chuť znaj.
Jako babiččin štrůdl pečený každou neděli,
co zbyl ještě po kousku na každého v pondělí.

Roztančená v srdci, duší tango plyne dál,
chceš, aby ten smutek v tobě nezůstal.
Zelený ubrus, na něm popelník s nedopalky cigaret.
Chceš utéct před tou bolestí na výlet.
Víš, že se na druhém konci někdo trápí.
Ale je ti to jedno, tvá duše je jak divoká noc
potažená černou kápí.

Chceš myslet jen na sebe.
Aspoň pro jednou cítit, že den je jen Tvůj.
Roztančená, zároveň uvězněná, pak sobě výčitky recituj.
Krásný večer, dvě sklenky a chuť skořice.
Skončil.
Přišel smutek a slzy, co znovu padaj na líce.
Autor melebele, 17.03.2006
Přečteno 278x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Přišlo mi to jak raní pohlazení do pohledu na okna, za kterými zase vločky kralují..
Tohle mě oslovilo pocitově...

17.03.2006 07:04:00 | Buližník

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí