Konvalinky

Konvalinky

Anotace: Může být něco horšího než ztratit blízkého člověka?

Prochází uličkou,
uličkou bez světel,
jde s malou kytičkou,
nebere na zřetel,
že už se stmívá.
Tiše si zpívá
písničku kratičkou.

...

Prochází uličkou,
uličkou bez světel,
před malou chviličkou
jeho svět potemněl.
Když v pokoj vešel,
dívku svou našel -
- a skončil s písničkou.

Prochází uličkou,
uličkou bez světel,
jde smutně s kytičkou,
co darovat dnes jí chtěl.
Čím asi trpěla?
Život svůj uťala
před malou chviličkou.

...

Na zemi leží
s úsměvem ve tváři
a pevně věří,
že svět se zas rozzáří.
Na věky usíná
a přitom vzpomíná,
co všechno s ní prožil.

Měla ráda konvalinky...
Autor Kyselinka, 24.03.2006
Přečteno 307x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nádherný..

26.03.2006 17:37:00 | Saen

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí