Sen

Sen

Anotace: ...

Ve vidinách noci temné
Šťastně jsem zesnul
Sen života a světla náhle ze mne
Odešel se zlomeným srdcem aniž hlesnul

Ach! Není to sen denní
Mé oči to vidí dosti
Věci kolem něj nejsou – nic není -
Mám vrátit se do minulosti?

Ten svatý sen – ten svatý sen
Pomohl, zatímco svět mi spílal
Povzbudil jako bílý den
Mou osamělou duši lehce líbal.

Nocí i bouří světlo projde
Sen se otázkou třese
Co čistěji by mělo jít, ať jde
Denní hvězda pravdu nese?
Autor Žiťa, 31.03.2006
Přečteno 315x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí