Tulák po hvězdách

Tulák po hvězdách

Anotace: Bezcílná cesta mnohých z nás

Sbírka: Bezejmenná samota

Nekonečnem se plaví pták
širou, bezbřehou dálavou
Na křídlech smutný žák,
necestuje za slávou

Hledá svoji hvězdu šťastnou
Hledá nový domov svůj
Místo, kde stíny zhasnou
Tak pospěš, rychle pluj!

Hvězda září, stíny se plouží
Mrtví ptáci kolem krouží

Milion nových světů
smutný žák navštívil
Tisíce chladných květů
svým srdcem roztavil

Všichni lidé zestárnou
On však bude věčně mlád
Všechny hvězdy jednou vyhasnou
Jeho srdce však bude věčně hřát

Hvězda září, stíny se plouží
Mrtví ptáci kolem krouží

Hledá nový, lepší svět,
Hvězdu, co spatřil v snách
K ní chtěl by doletět
smutný tulák po hvězdách ...
Autor Marek Veverka, 26.04.2006
Přečteno 407x
Tipy 1
Poslední tipující: Liquid vamp
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí