Porcelánová panenka

Porcelánová panenka

Anotace: O dívce, co byla porcelánovou panenkou a jenž už nebyla dost silná, aby snesla strasti života...

Byla nucena kráčet tmou
šla ruku v ruce se samotou
najednou vysvitlo slunce, ale zářila i luna
spatřila to vystrašená; sama

Klesla na kolena a prosila Boha
chtěla jen umřít,bála se být sama
vyslyšel ji a dal jí radu
ať tedy ukončí život v květinovém sadu

Stoupla si na skálu a hleděla k nebi
v dáli slyšela znít kostelní zvony
ztratila vše již před lety
ten čas jí přišel dlouhý jak století

Poslední dívčina myšlenka
tak tedy skočila porcelánová panenka
skočila a sebe rozbila
svůj mladý život porcelánová dívka zmařila
Autor Santinan Black, 10.05.2006
Přečteno 442x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tka tohle je jedna z mála básní, která se mi opravdu líbí!

05.09.2006 14:35:00 | Buddha

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí