Nebesa padají

Nebesa padají

Anotace: ...

Ležím sám u lesa,
Padají na mě nebesa.
V dálce tichý šum,
Svět je můj dům.
Jsem obklopen hvězdami,
Štěstí z rukou padá mi.
Noc je jasná, mladá,
Takto básník skládá.
V bezmoci, smůle a samotě,
Tak skládá verše do latě.
Zas temné mraky přijdou zhášet,
Můzy, které musí snášet.
Zas dál a dál do dáli se dělají kompromisy,
Které nemusí dělat hvězdy, jež na nebi visí.
Toť můj pláč, toť má radost,
Hvězda zhasne – a dost!
Autor Žiťa, 20.05.2006
Přečteno 316x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí