Snad doslov..

Snad doslov..

Anotace: ..to: Pod maskou II. (Branwen,30.5.) ..fantazie J.C.senior

již svit posledních pohasl jisker
kams zahnala je slunce zář,
co rolety ranních zvedla bister,
těch jisker, živých svědků noci žáru
kdy smutek padl na polštář,
čerstvý pach z bister kávovarů
probudil divného spáče v baru,
v baru, jímž prázdnoty zmítá chlad,
již nespí ten spáč, jen na zem pad
před postavou neurčitých leží tvarů,
tlak atmosféry těžkých těchto jiter
zvyšuje směšnost masky cáru
ten koktejl ze sta druhů vín
co nikdo nestih vychlastat
kéž přidán tam pelyněk či blín
ať zsinalá ta pokřiví se tvář
když smýt chce z rukou krve stín,
krve té postavy, z níž vyzařuje strach
a Peklo směje se: jen se vař
ty blázne co skrýt chceš v masce
tu vinu vin, co zná jen vrah,
ten právo má již jen zašeptat
či pomodlit se krátce
k té dýce, on na srdci ji hřál,
od srdce k srdci si cestu našla hrůzy,
kde jsou ty postavy, kde jsou ti druzí
proč nikdo záchrany ruku nepodal
(teď ruku podá leda kat)
když proklál srdce lásky, kterou miloval..
Buď proklet, tento karneval!
Autor j.c., 01.06.2006
Přečteno 324x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

nádhera

25.07.2007 23:27:00 | Kiss.Beruska

Další "Old School"... ten mám nejradši!

08.08.2006 21:16:00 | G30R63

Ohohó
:-)) 100*

01.06.2006 20:33:00 | Roko

...teď nevím, psala to Bran a nebo ty :-)))
Inspirace je pěkná věc,
ale štěstí, že Bran není registrovaný umělec!
Jistě by její dílo ,,naše víla"
před plagiátorstvím tvým uchránila ;-)

Ale stovku ti tam hodím ;-)

01.06.2006 19:14:00 | no

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí