Střepy

Střepy

Anotace: Název je trochu otřepaný v koncích, ale někdy je to jediný obvaz.

Stěny se vrací jako kyvadlo
Rozdrtí a zbarví plátno do fialových skvrn,
Před okolím hrajeme divadlo,
Ale uvnitř krvácíme jako jedový trn.

Pod tlakem, kterým zbíjíme vlastní hlavu,
I slzy padají jako mrtvé děti,
A někdy nepadají vůbec, když křičíme na špatnou stranu,
Když se díváme do očí smrti.

Rukopis, obtisklý na zadních stěnách,
Inkoust, který se vpíjí do titulu,
Život ztrácející se ve zmatenosti a vírách,
Zas zkusila jsem shodit ze stolu.

Žíly jsou porcelán v sadu skla,
Tepny mramor, křehký jako slzy zla,
Když prasknou, roztříští se na všechny strany,
Kolem nás není jediné čisté hrany.

Všude střepy, všude střepy,
Těžko už pohár někdo slepí.
Autor somnium, 10.06.2006
Přečteno 371x
Tipy 5
Poslední tipující: 4LJFilip, BARBYE, J.U. Ray, ziriant
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Střepy nosí štěstí :)

15.05.2010 10:40:00 | BARBYE

Asi nejvíc mě dostalo křehkoskleněné přirovnání v předposlední sloce. Tohle je vynikající nápad!

24.04.2010 20:17:00 | J.U. Ray

Opravdu nádhera:)

13.06.2006 14:34:00 | bionic

nádhera prostě me to oslovilo super jen tak dál!!!

10.06.2006 12:49:00 | oryn21

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí