Zklamaná duše

Zklamaná duše

Anotace: rce na události pátka.poslední tři odstavce ohledně neděle. Snad bude možná vysvětlení, ne však všeho, co mě trápí.

Duše má zklamaná kráčí tmou,
trápí se tak trochu samotou.
Plna smutku plna bolesti.
Kde jsou dny plné radosti?

Trápí se, jde smutně a těžce dál,
Kde je ten, co se včera krásně smál?
Kde je? To duše dobře ví,
a však nahlas to radši nepoví.

Trápí se. Proč? Vždyť zas jde o nic.
Jenže nic pro ni znamená víc.
Pár hloupých slůvek,
ruce zbarvené od borůvek
a bolest v duši se rychle objeví.
Kdopak tu bolest zastaví...

Uvolni se! To řekne se lehko,
jenže realizuje se to trochu těžko.
Pocit kdy každý nerv dopřává si blaha,
ve chvíli, kdy tělo vysvlečené do naha,

Chvěje se možná extází,
však duše náhle prochází propastí.
Jak vysvětlit krásu okamžiku?
Jak vysvětlit krásu dotyků?

Smutek pak duši občas přepadne,
v rychlosti neznámě závratné.
duše pak trápí se a neví co s tím,
to tělo radši schová se někam v stín.

Prosím už netrap mě hloupou otázkou,
zda další chvíli, krásnou překrásnou.
Prosím už neříkej o uvolnění,
jinak nebudu prosit o svolení

a odejdu rychle a tiše,
schovám se opět do své tajné skrýše.
Tam pláč mé tělo skolí,
každý si totiž cestu svou zvolil

Já zvolila nevědomky samotu a strach
nevím, jak důvěřovat a přestat se bát.
Jsem jako voda, jen životem protékám
a když jsem sama zoufalstvím naříkám.

Voda, co brání se a ničí všechno,
bez zábran, soucitu zničí vše lehko.
Mrzí to, mrzí, však co s tím se má dělat?
Je bezradná, nemá cenu se hněvat.

Pláč je však zbytečný, je to přec voda,
možná vše spraví se a pak bude dobrá.
Třeba pak voda usměrní svůj řád,
pro sebe, pro všechny, aby byl každý rád.
Autor Inies, 12.06.2006
Přečteno 388x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (2x)

Komentáře

To seš vždycky tak upovídaná? No u vás žen je to
normální, zatímco se chlap jde podívat na hokej,
fotbal, kde plně uvolní. Já se uvolňuju u psaní
nebo čtení anebo u dobrého filmu.

07.05.2007 19:15:00 | jehlaspichlas

Mám jedinou odpověď na depresi. Najdi si chlapa.
Možná už je odpověď nablízku. Můžeš mi odeslat na
e-mail: jankennethlister@seznam.cz - teda, jestli
temhle komentář budeš číst.

30.09.2006 18:00:00 | jehlaspichlas

moc ti rozumím dost dlouho jsem měla stejný pocit teď jsem ale našla člověka kterému dokážu číst z očí a vím že mě má moc rád i když to neříká, přeju ti abys taky někoho takového našla

12.06.2006 18:18:00 | Sari Alli

Inies, tohle je moc krásná výpověď a je to první krok k tomu, aby ta řeka v tobě trochu vyschla. Hledej a on se najde někdo, kdo si tvou důvěru zaslouží a pak budeš plakat ráda, protože to nebudou slzy samoty.

12.06.2006 11:07:00 | Epona

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí