Rozhovor s větrem

Rozhovor s větrem

Anotace: Večer, když otevřu dveře balkonu a do pokoje přilétá..

Větře, půjč mi svá
křídla,
vždyť to není cesta,
toť strmá skála,
propast mého života.

Ty pluješ si mezi mraky,
tančíš na bubny hromů,
ty nevíš, že já bych taky,
sedala na střechy domů.

Větře, já za co
se biji,
to rozpadá se mi,
v nic se změní něco,
prachem jsou mé sny.

Ty si létáš s ptáky,
do nebe i do pekla,
ty nevíš, že já bych taky
s nima utekla.

Větře, ty jsi svým
pánem,
jiní rozhodují za mě,
však já někdy tolik sním,
a pak jsem na dně.

Ty se míháš s blesky
na nočním koncertě,
ty nevíš, že já bych taky,
měnila za ten ve městě.

Větře, tak obejmi
mě,
vysaď mě do oblak,
nové síly dodejmi,
než tu skočím pod vlak.

Ty dáš mi otázky,
na něž já čekala,
jestli já bych taky,
do písku slova foukala.

Do písku němého,
který ti neporadí,
do písku směšného,
co moři je vyzradí..

Větře, můj milý,
větře,
hledíš na osudy lidí,
to můžeš v každé chvíli,
ač něco snad jim chybí.

Ty mi řekneš to,
co já přece znala,
jestli já bych taky,
věkům věků čelit chtěla.

Bloudila sama tam,
tam, kde i ty jsi sám,
bloudila sama po světě,
počítala léto po létě.
Létala...bloudila..
a po životě lidí
toužila.
Autor Elen Sofia, 23.06.2006
Přečteno 285x
Tipy 2
Poslední tipující: bloodysunset
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

yep, s tim souhlasim, nicméně, já to dočetla a klasicky se mi ten konec líbil asi nejvíc, je to úžasnej nápad s větrem.. jen se nelíbily někerý obraty:((

19.07.2006 09:08:00 | Barushca

Mohlo to být trochu kratší, některé to nebyvilo dočítat dokonce, ale mně se to líbilo 80.

23.06.2006 19:55:00 | Aaliyan

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí