Smuteční zátiší

Smuteční zátiší

Anotace: pocitovka

Smuteční zátiší

Vybledlé fotky všedních dnů
na stěnách mizí po ránu.
Smutek stéká po stěnách,
černý pás oken, z níž jde strach.

Popadám dechu, nadávaje si,
stále pohřbená mezi své běsy.
Rána mě děsí.

Ty fotky na stěnách, dni, konečně smaž.
Záclony na oknech- pohřební rubáš.
Dusí světlo, venku honí se sloty.
Stále pohřbívá mě do temnoty.

Jedna židle se svým stínem
nese tělo zbité splínem.
Hrnek s kávou a cibulovým vzorem
stává se v příšeří živým tvorem.

Kolikrát začal den, to nespočítám ani.
Pláču do náručí váze s květinami.
Autor Gabrielle Taroka, 26.06.2006
Přečteno 481x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

tve slzy
co tekou do květin..
snad brzy
zaženou ten trpký dým
co plazí se
po stěnách pokoje
a nedopřeje představám
tvým pokoje :o))

zas machrovinka!!!

05.07.2006 08:07:00 | Bean

Taky? No aspoň v tom nejsem sama :-)

26.06.2006 22:38:00 | ZZuzkAA

No koukám, že taky nemáš dobrej den. To s tím cibuláčem je moc dobrý.

26.06.2006 22:18:00 | Epona

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí