Utrpenie sveta

Utrpenie sveta

Anotace: môj postoj k Bohu, náboženstvu. Pokúšala som sa veriť, fakt, lenže tento svet je zlý... Žeby to mala byť tá pravá láska Boha k človeku??!!

Neviem sa zmieriť s utrpením sveta,
s tým, že iba vták lieta,
nechcem veriť,
že sme odsúdení na milosť Najvyššieho.
Keď mi vravia - to je osud,
činy Boha radšej nesúď,
hnev a zloba vlieva sa mi do žíl,
zúrim, búrim sa, zmietam sa v pochybnostiach.
Prečo?!
Ten, ktorý nás má milovať, hájiť, obhajovať,
ten na nás zosiela utrpenie.
Pokúša nás s úsmevom hada,
a keď na nás padá zrada
jeho hnev nás ohluší.
Strach je cítiť v ovzduší,
my bledneme v tvárach.
Keď sa svet zmieta v ošiali bolesti,
keď rastie kopa ľudských nerestí,
vtedy začíname ruky spínať,
Najvyššieho vzývať,
kajať sa, sypať si popol na hlavu...
Boh má aj inú zábavu,
než načúvať džavotu jeho ovečiek.
My kľačíme pred Baránkom božím,
on sa nám smeje do očí,
a pripravuje plán útoku ...
Autor Seychelly, 29.06.2006
Přečteno 313x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Lirio Blanco...nechaj si tú iróniu :D pre budúcnosť.. dakujem

01.12.2007 22:25:00 | Seychelly

úplne s tebou súhlasím.... to sú moje myšlienky povedané tvojimi slovami

18.09.2007 20:15:00 | jaja.197

že ma to dojalo, má to hĺbku, no zuzanka, si super

04.09.2007 10:54:00 | Tasha101

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí