Peklo Krále

Peklo Krále

Anotace: překvapen, že tu tahle má báseň chybí, to musím hned napravit...

Probudil se v pekle,
byl večer,
ještě než světlo zahlédl,
už brečel.

Dnes zase nevstal,
ani on,
ani sluha -
za dveřmi schován.

Už to bude pět let co ho nezavolal.
Pět let co z lože nevstal,
pět let co sluha klečel.
Pět let, co nový král v posteli brečel.

Nevyhléd z okna do zahrady,
neviděl svého předchůdce popravu,
nenechal odhrnout lože závěsy,
nepustil z objetí její mrtvolu.

Nejedl ani nesnil,
jen spal,
a dál a dál a dál...
Opravdu mu za to kouzlem získaný trůn stál?
Autor IX325, 01.07.2006
Přečteno 293x
Tipy 2
Poslední tipující: Megalo'R
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pozoruhodné dílo. Klečel, brečel, nevstal, držel. Krásná slova, krásné verše.

17.07.2008 03:25:00 | Megalo'R

Nevím, na jednu stranu je to pěkné, na druhou jakoby nedopsané a jednoduché, až trošku najivní;)

01.07.2006 18:09:00 | BlackTangerine

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí