Černý kámen

Černý kámen

Anotace: Slzy, krev a smrt...

Na černém kameni slza se blýská,
Dívce se po milém navečer stýská.
Smutek má ve tváři, tiše si zoufá,
Že se tu objeví, potajmu doufá.
Hodiny odbily, slza jí stéká.
Z slzy na kameni již bude řeka.
Za okny tma a milý tu není,
Propadá pomalu dívka ve snění.
Milý již nepřišel, dýku má v srdci,
Neměl jít po lese sám takhle v noci.
Zprávu jí přivezli na černém koni,
Dívka slov neschopna jen slzy roní.
Na černém kameni krev se teď třpytí,
Krajem se ozývá přesmutné vytí.
Po kapce krve zde smutek teď vzplál,
Jak dívka bez lásky nemůže dál.
Rozžali svíce a nanesli kvítí,
Do očí zavřených již slunce svítí,
Na černý kámen básník text skládá,
Že dívka zemřela krásná a mladá.
Autor SusanNortonova, 08.07.2006
Přečteno 272x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí