Rudá růže

Rudá růže

Anotace: Je to o dívce, která je schopna pro to, co je jí vším i zemřít...

Rudá růže

Růže plave po moři,
ruka marně po ní sahá,
zda utopí se, či uhoří,
to ví jen voda slaná.

Rudá růže vlhne a usychá,
slané slzy tiché moře polyká.
Ubohá dívka svou růži hledá,
rukama vodu z hladiny zvedá.

Růže padá dolů, až na dno,
vytáhnout ji na zem nepůjde snadno.
Dívka neváhá a svléká své šaty,
do moře vklouzne jak do měkké vaty.

Když vytáhne umírající růži z vody,
nad hlavou uvidí nebeské schody.
Srdce její zůstalo v hlubokém moři,
růže bez její lásky teď shoří.
Autor Kamili, 04.08.2006
Přečteno 288x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

obsahově pěkný, ale forma mi nesedí, rytmus hodně utíká a rýmy se někdy obtížně čtou

04.08.2006 21:22:00 | Manik

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí