Smutný příběh

Smutný příběh

Anotace: Co o tom napsat, prostě taková tragédie o nešťastné lásce, ani sama nevím, proč mě napadlo zrovna tohle...

V městě, kde zvon rázně bil,
rybář se svou dcerou žil.
Dívka velmi krásná jest
a není to žádná lest.
I když bude bez věna,
nese jméno Liběna.

Mladý jinoch přichází,
o děvče se uchází.
To už ovšem lásku má-
statečného Jeroma.
Synem kováře on je,
s Liběnou se miluje.

Bude svatba velkolepá,
jenže láska, ta je slepá.
Podvečer svatby nadchází,
kol rybárny žhář obchází.
"Když nemám Liběnu já,
nebude jí mít ani on.
Připrav se, nevěstinko, na svůj skon."

Jednou škrtne, víc už ne,
vítr popel rozvane.
Spočteny jsou tvoje dny
a pryč jsou, Liběno, tvé sny.

Tam, co všichni rychle běží,
mrtvé tělo dívky leží.
Jerom stál, kde oheň plál,
srdéčko mu zničil žal.
Na větev kabát pověsil
a na stromě se oběsil.

V sutinách našel smrt i táta
a žhář? Ten domů rychle chvátá.
Když dnu noc šlape na paty,
on taky dojde odplaty.
Po svém činu neměl klid,
do řeky šel se utopit.

V městě, kde zvon smutně bil,
rybář se svou dcerou žil.
A tím končím příběh náš,
šťastný buď,kdo lásku máš!
Autor Princezna.Smutněnka, 11.09.2006
Přečteno 455x
Tipy 4
Poslední tipující: brooklyn, Anejet
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

není nad příběhy

03.11.2009 06:38:00 | brooklyn

Taková kramářská balada, ale moc pěkná.

03.09.2007 17:01:00 | J.Švihovský

přijde mi to jako Erbenovy básně:) a Erbena já moc ráda...

01.09.2007 23:03:00 | Gájatrí

No není to nic extra takové jednoduché, ale možná proto to má své kouzlo...

14.08.2007 19:48:00 | UNDEAD

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí