Šest let

Šest let

Anotace: Věčné téma-smrt

Smrt si nevybírá,
bere všechny bez rozdílu,
jen se na tebe podívá,
asi nikdo nechápe tu její dřinu.

A ty nemůžeš utéct,
protože není ani kam,
můžeš to jen snést,
svět je optický klam.

Snést tu věčnou prázdnotu,
tam nevykvete jarní květ,
vidět jen temnotu,
a nic už neslyšet.

Vždy, když nás někdo opustí,
mnozí nemají sílu jít dál,
i po pár letech se stejně řítíš do propastí,
tříštíš se jako když kapky se dotknou skal.

Šest let uběhlo jako nic,
možná, že až moc rychle,
a já mu toho chtěla tolik říct,
tak jen dones mu má slova vichre.

Smrt je všude okolo,
čeká na každého z nás,
ale neboj se ničeho,
jen se nenech tou starou dámou zmást.

Ona si nás ještě nevybrala,
i když náš čas taky jednou přijde,
to jen mého dědu si k sobě před šesti lety vzala,
a pak se náš život jen mihne.
Autor Sammael, 16.09.2006
Přečteno 280x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jelikož je mi tohle téma nyní blízké, bohužel, chápu tvou bolest. Jinak ta básnička je pravdivá, nicméně si myslím, že jsi ji měla trochu víc dopilovat technicky. Byla by fakt originální.

16.09.2006 15:36:00 | medojed

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí