Dozněla Beethovena Devátá

Dozněla Beethovena Devátá

Anotace: Depresivní milostná báseň.

Dozněla Beethovenova Devátá
a nastávající ticho
semele trosky tvých vzpomínek
v prachuprostý splín
bez pocitů smutku, naděje či vin.

Upřený pohled na silnici ze zlata
lemující zdánlivé mohyly
krevnatých nezvířat - pololidí
hýbajících se v kolovrátku
nevěda na krku oprátku.

Kusé hnidy bleskotající se na sochách
lesy ve zdánlivých mhách
oproštěny od klepoucích se zrnek rosy
až v poledne v pravý ten čas.
A večer zhasneme zas.

Jako včera.
Jako zítra.
Jako vždycky.
Autor Thilion, 23.09.2006
Přečteno 274x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Je to hezká básnička. jenom občas mi tam něco zaskřípe. ale pěkně končí =)

23.09.2006 19:25:00 | desela

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí