Motýl

Motýl

Anotace: Trochu smutku, trochu personifikace, trochu tajemna

V rohu pokoje
sedí malý motýl,
křídla sevřená,
vypadá jak list.
Myslí na boje
páru lodních flotil,
nějak písmena
naučil se číst.

Básně Goeteho
recituje z patra,
svými tykadly
udává si takt.
Hleďme na něho,
jak ten chudák chátrá,
trochu přepadlý
z těch podivných fakt.

Po chvíli kouká
do denního tisku,
vidí pár fotek
z černobílých stran.
Však žádná louka,
ani zrnko písku,
čpí z nich jen dotek
smutku, chmur a ran.

Zírá do článku
o zdražení plynu
a v zadu vidí
holku, vedle vtip.
Vrací o stránku:
Vrah nepřiznal vinu.
myslel, že lidi
si tu žijou líp.

Motýl odlétá
z šedivého kouta.
Křižák za pecí
začal vlákna plést.
Letí do světa
říct, že lidem poutá
srdce víc věcí,
než on může snést.
Autor Mr.George, 26.09.2006
Přečteno 408x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Smutně citlivě prostá drcena světem...zaujala

29.09.2006 22:37:00 | Edo Tralipo

a dobrou noc:))a děkuju za to počteníčko:))ten konec je brilantní, úplně jsem zůstala v úžasu, je to nádherná tečka ze těmi tvými veršíky.

26.09.2006 22:25:00 | Sunny

Je moc pěkná, nikdy nepřestanu obdivovat jak skladáte slova Mr. George. Jste prostě originál!

26.09.2006 21:30:00 | SadLily

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí