Bezhlavé baterie

Bezhlavé baterie

Anotace: ...

Své hlavy táhnem za sebou,
Po zemi, v blátě.
Jich není třeba pro život,
Tady, v tomto státě.

A na čelech vypálené symboly,
Zkřížené meče…
Na znamení jediného,
Že krev teče.

V potocích místo vody k pití
Teče žal,
Zrovna v tom čase, kdy vítr
Severní vál.

U všech domů na každém rohu
Leží zvratky.
Nikdo, nikdo je neuklízí, když
Dlouhé jsou pátky.

Jen ty baterie čekají,
Stojí u dveří.
Čekají na rozsudek svých hlav
Ve veřejné soutěži.
Autor Žiťa, 01.10.2006
Přečteno 275x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí