Mrtvola

Mrtvola

Anotace: přehlížíme lidi, kteří jsou nám pod úroveň. Ti se však taky trápí a možná právě proto, že jsou opomíjeni... Potom umírají sami, opuštění...

Do rána z večera, z večera do rána
Leží tam pod mostem – mrtvola pijana
A ta duše zlomená, jež je do dna vypitá
Se štítem, na štítu – bez štítu hoplíta
Nářkem se zalyká

Tělo je smrt – místo kůže cáry hadrů
Cáry v krky, tělo v hydru
Lepkavý mok - kvasí místo smutných očí
Prázdnění plic - v rozdrásaném dechu chrčí
Zalito močí

Dříky dutých lahví – nesly sivé tělo
Ticho v hrdlech - zádumčivou píseň pělo
Na hrudi krkavci – vděčný pták
Místo rubáše – odívá ho jejich zrak
Děsivý pohřebák

Bez všimnutí, pohledu, vděčného odporu
Než s Cháronem na voru - v průvodu démonů
Do rána z večera, z večera do rána
Leží tam pod mostem – mrtvola pijana
Ve smrti záchrana
Autor soske, 22.10.2006
Přečteno 339x
Tipy 2
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí