Čas dušičkový

Čas dušičkový

Anotace: Svou bolest nosím v srdci, né na trh.

Sbírka: Z mého života.

Kdosi napsal "hřbitove, hřbitove - zahrado zelená
do tebe sázíme nejdražší semena".
A čas dušičkový nám to dokazuje.
Ani ten nejkrásnější podzim tu ztrátu neztiší.
Jen sychravost a šedá obloha.
plamínky svíček,vůně tlející země,
zeleň věnečků, různorodost květů,
bolest a tíha na prsou.
Zaslzené oči, sepjaté ruce,
šepot rtů drmolíc modlitbu
s podtextem barevných stužek "V Z P O M Í N Á M E"
To je čas dušičkový.

Říká se, že čas všechno zahojí.
Ne nezahojí, pouze otupí hroty bolesti.
Jen hezké vzpomínky pomohou
a slzy,které tu bolest odplaví.
Aspoň do příštích dušiček.
TO JE ČAS DUŠIČKOVÝ.
Autor Verule, 01.11.2006
Přečteno 648x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Hm,tak nějak to ze mě vzešlo.

04.11.2006 17:02:00 | Verule

Je to hezké,ale spíše mi to připadá jako úvaha,nebo tak něco.

03.11.2006 07:50:00 | s.e.n

...Hmmm :( Tak to sme dva.

02.11.2006 21:19:00 | Verule

...ona to vlastně básnička není , viď :) ...
...mezi náma děvčaty , dušičky přímo nesnáším ...
...:) ...

02.11.2006 13:53:00 | WhiteSkull

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí