Městečko Odium

Městečko Odium

Anotace: ...

V městečku Odium, ve středu země,
žijí lidé, jako všude jinde na světě.
A toto šlechetné, lidsky lidské plémě,
mezi sebe ochotně přijme tě.

Slíbí ti lásku, pochopení a zdvořilost,
když ty jim směle nabídneš srdce své celé.
Když nemáš kam jít, vezmou tě na milost
a není proč nevěřit - jejich tváře jsou veselé.

Konečně poznáš co je život pravý,
uvidíš čistou antickou idylu.
Ale nezapomeň, v sopce je ještě lávy,
i v malém městečku Odium.

A všechno co je pod zemí ukryté,
jednou se na povrch dostane.
Napoprvé nepoznáš duše propité,
v nichž kapka lásky nevzplane.

Kdo je vlastně patronem městečka?
Sám slavný pan kapitán Potěmkin…
Měli tě za malého hloupého blbečka,
kterému tečou po bradě proudy slin.

Teď chtěl by ses vrátit domů zpátky,
ale proč jsi odtamtud vlastně odešel?
Chtěl jsi zde klidně žít a nemít hádky?
I tady, jako všude, tvůj čas nadešel.

Myšlenky tvou těžkou bolavou hlavu plní,
ale nikdy nepřijdeš na to jak změnit Odium.
Zpočátku dezert dostaneš, však pak tě lží krmí,
všude se hrají stejné hry, a svět je velké pódium.

Co ti nakonec zbude ve světě takovém,
když od jiných můžeš čekat jen opium?
Uzavřít se v jediné pravdě, ve světě snovém…
A když ne? Vždycky ti zbude Odium!
Autor Žiťa, 15.11.2006
Přečteno 394x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí