Zbytečná láska II. (K poctě a památce Karla Kryla)

Zbytečná láska II. (K poctě a památce Karla Kryla)

Anotace: -Variace na Tři variace na stejné téma- Je to předělaná úchvatná píseň-báseň od Karla Kryla. Strašně se mi líbí a tak jesm si zkusil napsat takovou parafrázi (na původní melodii).

Jak v misce kapky na dně
jak sauna v níž je chladně
jak zatavené hlavně
jsi zbytečná.
Jak bez křídel andělé
jak pracovní neděle
jak večery probdělé
jsi zbytečná.
Jak koruna bez krále
jak bez masky na bále
jak mrtvoly za válek
jsi zbytečná.
Jak vypálené vísky
jak neprodané lístky
jak vyděračské zisky
jsi zbytečná
jsi zbytečná
má lásko.

Jak vyschlé spodní vody
jak zasypané hroby
jak totalitní doby
jsi zbytečná.
Jak jedovatý roztok
jak potrestaný otrok
jak v nesprávný čas pokrok
jsi zbytečná.
Jak básně prosty ducha
jak posluchačka hluchá
jak studna do dna suchá
jsi zbytečná.
Jak originál dvojí
jak mír když v plné zbroji
jak zloděj jež se bojí
jsi zbytečná
jsi zbytečná
má lásko.

Jak vymyšlené pravdy
jak život jenž je navždy
jak krvelačné vraždy
jsi zbytečná.
Jak podplacené činy
jak bezdůvodné viny
jak neúrodné hlíny
jsi zbytečná.
Jak čas jenž plyne zpátky
jak prochlastané pátky
jak rozstříhané šátky
jsi zbytečná.
Jak smrt jenž život dává
jak na betonu tráva
jak useknutá hlava
jsi zbytečná
jsi zbytečná
má lásko.
Autor Žiťa, 08.12.2006
Přečteno 720x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Povedené...:o)Spousta obratů, co nejsou "zbytečné".

08.12.2006 15:20:00 | Aglája

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí