Zqačalo to před 9 lety.......

Zqačalo to před 9 lety.......

Anotace: touto básničkou jsme se loučily se Zš.

Začalo to před 9lety,
to jsme byli ještě děti.
První třída,to byl šok,
v životě však velký krok.
Na to máme ještě ted krásné vzpomínky,
když nás první den do školy vedli maminky.
V první třídě nás naučily číst i psát,
uměli jsme i počítat.
Náš první rok utekl jako voda,
a v září jsme byli ve škole znova,
to už však byla třída druhá.
První,druhý,třetí rok,
udělali jsme další krok.
První roky pro nás byli radost,
s přibývajícím věkem,však i starost.
Čtvrtá třída,končila nám sranda,
věděla to i naše banda.
Pak poslední rok na prvním stupni,
nebyli jsme z toho smutní.
Málokdo se toho bál,
my všichni jme věděli,že jdem dál.
Šestá třída byla za námi,
ale toho učení před námi!
Sedmička byla tady,
věděli to kluci i naše babi.
Důležité vysvědčení z osmičky,
kdo by nechtěl samé jedničky?
Bez učení by to nešlo,
i přesto to ale některým vyšlo.
Za ty roky jsme si našli lásky,
byli to krasavci i krásky.
Z našich holek se staly slečny,
za to jsme jim byli vděčni.
V dubnu nám starostí přišly,
všem však naštěstí přijímačky vyšly.
To,čeho jsme se všichni báli,
zmizelo někde v dáli.
Střední školy a učiliště,
o tom Vám povíme možná příště.
Ted tu stojíme před Vámi,v plné kráse,
uběhlo to rychle,nezdá se?
Dnes nastal náš konec,už musíe jít,
chceme přece každý něčím být...
Autor Hejňa, 11.12.2006
Přečteno 329x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Až na těch pár chybiček a detailů je to moc hezké... :)

17.12.2006 14:03:00 | Marketka3x3

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí