Města, v nichž s narozením již dožíváte

Města, v nichž s narozením již dožíváte

Anotace: Má odvěká a stále více se prohlubující úzkost z rodného města, kam mě v jedné listopadové noci zanesla vrána...

Jsou města mrtvá
z nichž básníci utíkají
raději umřou na cestě
i kdyby na ní našli
jediný pomíjivý paprsek světla
cokoliv!

Jen nezůstat
a nežít celé dny
z jediného úsměvu dobrého člověka
a veselého oříška staré ženy,
kterého tu beztak nazvou bastardem.

Chodíte smutně ulicemi
jedna jako druhá
hloupost a chlad tu bůjí
havran kulhavý
na prázdném parkovišti
zobákem shora
na zběhlého racka doráží.

Říkáte si:"Každý den tu najdu něco nového, i kdybych měl chodit nejdelšími cestami pozpátku."
a město vás zatím stále více tráví
a vy už nemůžete ani utéci
jste tak ubiti,
že už si nedokážete ani představit
tu vysněnou krásu za hranicí města.
Přečteno 332x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

líbí se mi ale neviděla bych to město tak extrémně pošmourně a beznadějně

18.12.2006 11:28:00 | Jarky

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí