Holubí žalozpěv

Holubí žalozpěv

Anotace: ------ Věnováno mým holoubatům, ať už jsou kdekoliv. ----- Když už je srazí naše auta, ať jim taky pomohou naše ruce!

Holubí žalozpěv

Sám choulím se v prachu
a chladný bolesti spár
hladí mě po zádech,
zbývá mi snad minut pár...

Kolem mě vedou jen
lhostejné cesty.
Ach, lákavé lety
šedými městy!

Zbaven jsa křídel
- neschopen letu -
vyděšen tuze,
stezky si pletu.

Dívám se na lidi,
dívám se do lidí,
ale žádný z nich,
žádný mě nevidí...

Dál prochází kolem mě,
slepé ty kolosy.
Nehledí ni na hvězdy,
jen sobě na nosy!

Umírám opuštěn
kdes na rohu ulice.
Umírám zavržen
- na zavřené petlice.

Umírám den co den,
zavražděn jsa tebou;
i každým člověkem,
co nehne ani brvou.

Bojíš se o život,
snad že bych ti ho vzal,
kdyby ses na mě jen
soucitně podíval?

Můj život stejnou váhu
přec chtěl by tuze mít;
však navždy bude krev má
na rukou lidstva hnít.
Autor E., 30.11.2011
Přečteno 821x
Tipy 14
Poslední tipující: ZILA78, gallatea, Danger, Anjesis, Live to fight, Pauli, Radek.oslov.Šafárik, Charibeja
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hledej dům holubí,kde vlídná dívka spí :-)
Máš nadhled,jen tak dále.

22.02.2012 17:35:41 | Danger

vážně moc dobře napsané... ST

19.02.2012 16:52:27 | Anjesis

Vždycky je mi moc smutno, když vidím přejeté zvíře. :( Hezky jsi to napsala

15.12.2011 06:19:28 | Charibeja

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí