Zmatek a stesk

Zmatek a stesk

Anotace: Moje pocity posledních dní - zmatek a stesk..

Guarana že prý dává chuť do života.
Musela bych se jí předávkovat.

Pocit bezmoci u stromku se dvěma dárkama v ruce,
když každý jimi byl obložen jako bageta.
Pocit hořkosti v krku z nevolnosti,
kterou způsobila nemoc.
Pocit smutku o půl jedenácté večer po telefonním hovoru,
který oznamoval návštěvu veselí po dlouhé době bez mé přítomnosti.
Pocit nicoty v prázdné posteli.

Smutek – volume doprava.
Až praskly reprobedny
a valil se skrz zbytky neutěšený křik.

Krokodýlí slzy a posmrkané obrovské kapesníky.
Odeslání až na kraj světa.
Velké oči,
velká ruka,
co hladila.

Noční město.
Osvícená katedrála.
Mezi náma láska.
Pár decí vína.
Polibek.
A otevřená náruč.
A zase ty slzy.

Neporozumění.
Změna.
Vystřízlivění.

Tělo nikoho nechtělo k sobě pustit.
Odmítalo přijímat jakékoli zprávy ze světa jiných.
Nechtělo být udržováno,
ale naopak zničeno.

Alkohol, cigarety, slzy.

Acht,
sieben,
zechs,
fünf,
vier,
drei,
zwei,
eins…
zvony zvoní a tělo stojí na kraji všeho.

Ani by mu nevadilo kdyby tady nebylo.
Jen tak stálo a plakalo – stesk.
Chybělo mu to, co letos ještě nemělo.
Jedno jediné slovo. Jen jedno.
Autor Dark Psyche, 04.01.2007
Přečteno 347x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

...některé pasáže jsou hodně dobré, ale v celkovém kontextu básně je to trocha zmatek, chaos a panika, které se snažíš vyjádřit.... jenže se stracíš ve vlastních pocitech...nebo spíše slovách.Víš, co si myslíš, jenže neumíš to interpretovat.Hodně myšlenek, ale málo skutečných výrazů poezie.. působí to jako beatnické cliché.Znám tvůj pocit a myslím, že se utápíš v sebelítosti...snažíš se psát nevázaný verš, ale nedokážeš vyjádřit- obsah ve formě.

24.01.2007 20:03:00 | jancha

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí